Zjwamer Paosloup 2015

Op tweede paasdag is er een prachtig vervolg gegeven aan de vorig jaar herboren Zjwamer Paosloup. De 350 voorinschrijvingen gaven al aan dat de loop leeft in Swalmen en ook bij de daginschrijving was het al vroeg druk. Na de zegen van Pastoor werd de dag om 12:45 afgetrapt met een waterrijke prominentenloop. Gelukkig kwam dit water van de Zjwamer prominenten zelf en bleven de hemelsluisen de hele dag gesloten.

De 527 lopers die aan de start verschenen, liepen met af en toe een zonnetje onder heerlijke omstandigheden hun wedstrijden. Bij de mannen waren het Sam Lavrijsen, met opnieuw winst op de 5 km, en Marco Gielen, 2 voudig Nederlands kampioen 10 km, die als eerste de finish passeerde. Alexandra Schwartze maakte de 10 km voor dames nog spannend, maar haar versnelling kwam net te laat om Stijntje Reulen te verslaan.

Nadat het publiek op de markt nog had mogen smullen van enkele verbeten sprintduels op de 2,5 km, sloot het evenement dit jaar met opnieuw een spectaculaire 1000 en 500 meter. De enthousiaste meute was niet in toom te houden. Nog voor de echte start was gegeven stormde de allerjongsten er op de 500 meter vandoor om er een prachtige show van te maken. Een waardige afsluiting van deze sportieve dag.

De organisatie kijkt met veel plezier terug op deze editie van de Zjwamer Paosloup. Dankbaarheid is er voor de sponsoren en vrijwilligers die dit evenement mogelijk maken, maar zeker ook voor de lopers en toeschouwers die er opnieuw een waar sportfeest van maakte. Tot volgend jaar!

Uitslagen

Voor de uitslagen kun je terecht op uitslagen.nl.

Foto's

Een selectie van foto's van Marcel Berbers kun je hier bekijken. De fotoserie van Ger Beurskens staat hier.